. .

De geschiedenis van Reiki in het kort

Afb._Mikao_usui.jpg
Dr. Mikao Usui, de Japanse theoloog naar wie dit systeem is vernoemd, ontdekte de lang geleden in vergetelheid geraakte kunst van het genezen

door het overdragen van universele levensenergie na vele jaren intensief zoeken in de geschriften van een volgeling van Gautama Boeddha.

Dat gebeurde aan het einde van de vorige eeuw in een boeddhistisch klooster. Na een daaropvolgende 21 dagen durende periode van vasten en

mediteren, werd hij door God in deze kunst ingewijd. Vanaf dat moment bezat Dr. Usui het vermogen om Reiki-energie over te dragen en andere mensen tot een kanaal van de Reiki-kracht te maken. Dit is de oorspronkelijke, meest traditionele zuivere vorm van Reiki, zoals het aan de wereld

is gegeven. Dr. Usui realiseerde zich dat hij door het geven van behandelingen weliswaar in staat was zijn patiënten te genezen, maar dat deze vroeg of laat weer met dezelfde (of een andere) kwaal opnieuw zijn hulp nodig hadden. Dat was voor hem aanleiding  een cursus te ontwikkelen waarin hij mensen leerde met Reiki om te gaan zodat ze dit zichzelf en anderen konden geven en niet langer afhankelijk waren van zijn behandelingen. Usui’s werk werd in Tokyo voortgezet in een kliniek die werd geleid door Chujiro Hayashi.

Een van de patiënten, mw. Hawayo Takata uit Hawaï, die in de kliniek was om te herstellen, werd Hayashi’s eerste, bekende westerse student.

Zij praktiseerde en onderwees van 1937 tot aan haar dood in 1980 Reiki in de VS en Canada.

Haar kleindochter, Phyllis Furumoto, zet nu haar werk voort.
Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld Reiki.


Reiki

reiki_symbool.gif
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is overal om ons heen.

Alles wat leeft (planten, dieren en mensen) heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. 
Reiki is een eenvoudige methode van natuurlijk genezen door handoplegging. Door deze handoplegging komen er energiestromen vrij die het lichaam ontspannen. Deze energiestromen zoeken hun weg naar die plaatsen in het lichaam waar deze energie op dat moment het meest nodig is.

Aangezien Reiki overal doorheen gaat, kun je je kleding gewoon aanhouden.

Reiki werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend, neemt pijn weg en ondersteunt op een krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing. Het is ook heel geschikt als aanvulling op een andere (reguliere) behandeling.
Reiki wordt door mensen verschillend ervaren. Als je wilt weten of Reiki iets voor je is, kun je dit het beste beoordelen door het persoonlijk te ondergaan.


Reiki is met name geschikt bij:

 

* chronische ziekten
* rugpijn
* hoofdpijn
* ontstekingen
* whiplash
* maagaandoeningen
* tennisarm
* verstuikingen
* het zorgt voor balans in je leven